Mobistar rolt sneller 4G+-netwerk verder uit

Na een eerste experiment in Mechelen, breidt Mobistar 4G+ uit naar Brussel en Bergen. Een verder uitrol volgt in de loop van 2015.

 Beeld: Nickolay Vinokurov / Shutterstock.com

Mobistar zet zijn experimenten met 4G+ verder en rolt de snellere 4G-variant uit in Brussel en Bergen, na een eerste introductie in Mechelen in april 2015.

4G+, ook wel LTE Advanced genoemd, belooft theoretische downloadsnelheden van 300 Mbps tot 450 Mbps over een mobiel netwerk, afhankelijk van het type smartphone. Dat komt neer op twee tot drie keer de absolute maximumsnelheid die vandaag mogelijk is via het ‘gewone’ 4G-netwerk.

[related_article id=”161563″]

LTE Advanced is met name interessant om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar mobiele data in het algemeen, en de stijgende populariteit van videostreaming en andere veeleisende toepassingen in het bijzonder. Ook zorgt de technologie voor een verbeterde dekking en een beter bereik in gebouwen.

Mobistar combineert voor zijn 4G+-netwerk de 4G-frequenties op 800 MHz en 1800 MHz, en is er reeds in geslaagd om snelheden tot 213 Mbps download en 43 Mbps upload te behalen. Daarmee is de snelheid minstens te evenaren met die van aanbieders van vast internet, of zelfs beter.

In Mechelen bereikt het 4G+-netwerk van Mobistar vandaag 99 procent van de inwoners, op voorwaarde dat ze een compatibele smartphone hebben. Vanaf 15 mei verwacht de operator in Brussel 85 procent van de inwoners van 4G+ te kunnen voorzien, en in Bergen 91 procent. In de komende maanden wordt het netwerk verder uitgebreid naar andere steden.

Ook positief voor 4G

4G+ heeft bovendien een positief effect voor gebruikers van het traditionele 4G-netwerk, zo stelt Mobistar. De combinatie van de twee frequentiebanden zorgt ervoor dat de bandbreedte hoger komt te liggen, waardoor ook 4G-gebruikers van sneller mobiel internet kunnen genieten.

Het 4G-netwerk van Mobistar dekt vandaag naar eigen zeggen 92 procent van de Belgische bevolking. Hoewel de operator de laatste was om op de 4G-kar te springen, lijkt het die schade te hebben goedgemaakt. Voor concurrenten Base en Proximus ligt het dekkingscijfer van hun 4G-netwerken (afgaande op hun eigen cijfers) respectievelijk op 85 procent en 88 procent. Ook Base en Proximus zijn overigens al aan het experimenteren met LTE Advanced.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business