Nieuws

Chrome-extensie helpt kleurenblinde gebruikers

Een nieuwe extensie brengt meer helderheid in de webervaringen van kleurenblinden die Google Chrome gebruiken.

Google heeft een nieuwe extensie uitgebracht die kleurenblinden helpt om duidelijker te zien wat er in hun Chrome-venster staat.

De extensie, in de Nederlandse versie Kleurverbetering genaamd, is gericht op mensen met gedeeltelijke kleurenblindheid. Het voegt een kleurenfilter aan Google Chrome toe die ervoor zorgt dat er meer onderscheid komt tussen de verschillende kleurtinten van de websites die men opzoekt.  

[related_article id=”158901″]

De add-on heeft een groot potentieel bereik, als je weet dat ongeveer 1 op 12 mannen en 1 op 200 vrouwen één of andere vorm van kleurenblindheid hebben. De browserextensie is gratis en eenvoudig te downloaden via de Chrome Web Store van Google.  

De term kleurenblindheid is een verzamelnaam voor verschillende varianten en gradaties. De tinten die kleurenblinden niet kunnen zien en de intensiteit daarvan verschillen van mens tot mens. Gebruikers kunnen dan ook de kleurenfilter afstemmen, zodat de kleuren die voor hen moeilijker waar te nemen zijn helderder worden.

De eerste recensies van de extensie zijn voor het overgrote deel zeer enthousiast over de filter, hoewel een tweetal 1-ster beoordelingen erop lijken te wijzen dat het niet voor elke gebruiker een oplossing biedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business