Spotify overweegt online video te gaan aanbieden

Spotify staat nu nog synoniem aan online muziek, maar dat kan wel eens snel veranderen. Het bedrijf zou plannen hebben om een webvideodienst te lanceren.

De Zweedse streamingdienst Spotify is van plan om met een online videodienst voor de dag te komen. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Hoe die dienst er precies gaat uitzien en wat er te bekijken valt, is nog niet helemaal duidelijk, maar Spotify zou zowel met traditionele mediahuizen als met de vertegenwoordigers van YouTube-sterren gesprekken hebben aangeknoopt over het in licentie nemen van beeldmateriaal. Onder meer met Time, Tastemade, Maker Studios en Fullscreen zou Spotify al aan tafel hebben gezeten.

[related_article id=”160734″]

De nieuwe dienst zal zowel voor betalende als niet-betalende Spotify-gebruikers beschikbaar zijn en kan ook reclame bevatten, weet de Amerikaanse zakenkrant. Welke video’s afgespeeld worden, kan ook afhankelijk gemaakt worden van het muziekgenre dat je consumeert. Wie bijvoorbeeld een dance-nummer beluistert, zal iets anders te zien krijgen dan wie een jazz-nummer afspeelt.

Spotify heeft voor 20 mei een groot persevenement aangekondigd. De kans is niet denkbeeldig dat de nieuwe videodienst daar al aangekondigd wordt. Het bedrijf zou ook niet het eerste zijn dat hiermee uitpakt. Tidal, de nieuwe streamingdienst van rapper Jay-Z, biedt al iets gelijkaardigs aan.

YouTube evolueert dan weer net in de omgekeerde richting en heeft onlangs een muziekdienst toegevoegd. De inhaalbeweging van Spotify zou dan ook meer te maken hebben met het afweren van concurrenten dan met het veroveren van nieuwe markten.

Sinds Spotify in 2006 werd opgericht, heeft het nog geen winst gemaakt. Het bedrijf kon in 2013 zijn verlies wel sterk inperken en heel wat nieuwe abonnees aantrekken. Het ging toen voor bijna 58 miljoen euro in het rood. In 2012 was dat nog ruim 86 miljoen euro. De cijfers over 2014 worden pas over enkele  maanden bekendgemaakt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business