Nieuws

Apple verhoogt veiligheid Safari met nieuwe patch

Een nieuwe veiligheidsupdate van Safari ruimt enkele bugs op die een risico vormde voor hacking.

Apple heeft enkele veiligheidsrisico’s van Safari weggewerkt met een nieuwe update van de browser voor zowel OS X Mountain Lion, Mavericks als Yosemite.

Mac-gebruikers kunnen de update sinds woensdag downloaden en installeren. De patch lost verschillende bugs op die hackers potentieel zouden kunnen exploiteren via een kwaadaardige website, om zo controle te krijgen over een computersysteem.

[related_article id=”158256″]

“Er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen,” stelt de ondersteuningspagina van Apple.  WebKit is de engine waar Safari op draait. Indien je op een kwaadaardige website terecht komt, kunnen de corruptiebugs een risico vormen voor het crashen van de browser of de uitvoering van willekeurige code.

De nieuwe patch behelst verscheidene versies van de browser: Safari 8.0.6, Safari 7.1.6 en Safari 6.2.6. De update komt er nadat Apple nog maar een maand geleden eenzelfde maar omvangrijkere veiligheidsupdate lanceerde voor Safari en voor besturingssystemen OS X Mountain Lion, Mavericks en Yosemite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business