Nieuws

Aldi-actie: Medion LifeTab P8912

Medion legt deze keer een 8,9 inchtablet in de winkelrekken van Aldi met hoge resolutiescherm, Android 4.4 en Intel-chip voor een prikje.

Aldi werkt regelmatig met Medion samen om nieuwe promoties in de winkel te leggen. Deze keer is het de beurt aan de LifeTab P8912 (MD99066) om met een straffe prijs te zwaaien. Het gaat om een 8,9 inchtablet met een mooie 1.920 bij 1.200 pixelresolutie, genoeg voor dit schermformaat. Helaas kunnen we de schermkwaliteit niet beoordelen vanop een specificatieblaadje. We hebben op de redactie al meer hoge resolutieschermen gezien met een magere kijkhoek en lage helderheid in deze budgetklasse, dus probeer de tablet eerst voordat je hem koopt om zeker te zijn.

Intel-chip

De Intel Atom Z3735F in de LifeTab P8912 is een 64-bit quadcorevariant die draait aan 1,33 GHz. Tijdelijk kan hij in Turbo-mode schakelen tot 1,83 GHz, tot de temperatuur te hoog klimt. Ideaal om snel een lastige app te openen. De grafische chip, Intel HD Graphics, is degelijk genoeg voor de meeste apps in de Play Store. De chip wordt bijgestaan door 2 GB RAM, een prima keuze.

[related_article id=”161563″]

Kleinere Android-tablets maken steeds meer de switch naar het 4:3-schermratio, maar deze Medion-tablet heeft gewoon een 16:9-schermverhouding. Ideaal om films op te kijken, maar minder leuk om bijvoorbeeld een krant te lezen. Er zit een luidspreker vooraan, ideaal om media te consumeren, maar er is er maar eentje. Het is sowieso beter dan achteraan, maar we zien liever een stereo-opstelling.

9 inchformaat

Het 8,9 inchscherm is een tussenoplossing die we nog niet veel op de markt zien. De meeste fabrikanten kiezen voor een 8 inchvariant of eentje die 10 of 12 inch meet. De Google Nexus 9 heeft een 9 inchscherm, maar verder is de concurrentie behoorlijk mager. We vragen ons ook af of deze schermgrootte wel een toekomst heeft? Wie iets groot wil, kiest 10 of 12 inch. Wie iets compact wil om overal mee te nemen, kiest 8 inch. Tenzij je een twijfelaar bent, dan is 9 inch een prima optie.

Deze tablet komt standaard met 32 GB opslag, en dat is behoorlijk straf gezien zijn prijskaartje. De meeste klokken af op 16 GB. Naast het interne geheugen is er ook nog plaats voor een geheugenkaart om de opslag verder op te krikken. De bouwkwaliteit kunnen we niet goed evalueren op papier, maar we gaan er vanuit dat de achterkant van plastic is. Achteraan is er een 5 megapixelcamera met autofocus, vooraan een 2 megapixelvariant. De 2 megapixelvariant is prima om mee te videochatten, maar verwacht van de 5 megapixelvariant geen mirakels. Gebruik dan liever je smartphone of (compact)camera om foto’s te trekken.

Lollipop?

Wanneer we naar het totale plaatje kijken, kunnen we weinig negatief opmerken. De specificaties zijn prima in balans en de hoge schermresolutie en 32 GB opslag is een absolute plus in dit prijssegment. Het enige waar we ons wel zorgen om maken, is Android 4.4 KitKat. In het verleden heeft Medion haast nooit zijn tablets op een nieuwe upgrade getrakteerd, en dat terwijl Android 5.0 Lollipop toch al meer dan een half jaar beschikbaar is. Zolang Medion geen duidelijkheid geeft over een mogelijke upgrade, is dat toch een grondig minpunt.

Wie een goedkope tablet zoekt met een 9 inchscherm, is hier zonder twijfel aan het goede adres. De mogelijkheid dat hij nooit een upgrade krijgt naar Android 5.0 Lollipop is spijtig, maar wanneer je naar de specificaties kijkt kan je niet anders dan concluderen dat de Medion LifeTab P8912 een prima budgettablet is met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. 

De promotie van Aldi is geldig vanaf 9 mei. Prijs: 179 euro

actiealdiAndroidmedionmedion lifetab md99066medion lifetab p8912mobielnieuwspromoReviewstablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN