Nieuws

Koop een mini-computer voor 9 dollar

Een computer op de kop tikken voor 9 dollar: het Amerikaanse bedrijf Next Thing Co. maakt het mogelijk via hun succesvolle crowdfunding campagne.

Een mini-computersysteem aan de prijs van 9 dollar aanbieden, dat is het doel van het Amerikaanse C.H.I.P. crowdfunding project. In enkele dagen tijd haalden de computerbouwers van Next Thing Co. via Kickstarter al meer dan 900.000 dollar op, bijna het twintigdubbele van hun initiële doel. Voor die 9 dollar heb je wel alleen een computerbehuizing, hardware die ervoor zorgt dat je er ook echt iets mee kan aanvangen zoals een beeldscherm of toetsenbord is niet inbegrepen.

Next Thing Co. typeert de C.H.I.P. als “gemaakt om te werken, spelen en alles daar tussenin.” De specificaties van de mini-computer zijn niet overweldigend, maar je kan er zeker wel iets mee aanvangen. C.H.I.P. werkt op het Linux-besturingssysteem en bevat een 1GHz Alwinner SoC processor, 512 MB RAM, 4GB flash storage en een Mali400 GPU grafische kaart. Verder kan je een beeldscherm (optioneel een VGA of hdmi-kabel via een adaptor), koptelefoon, microfoon , USB en micro-USB aansluiten.  Wifi- en Bluetoothverbindingen zijn mogelijk.  

Naast enkel het computersysteem bieden de makers op Kickstarter ook bundels aan die wel hardware bevatten. Als je een operationele C.H.I.P. wil met toetsenbord, beeldscherm en batterij, betaal je 49 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business