Nieuws

Flauwe grappen saboteren Google Map Maker

Google heeft Map Maker, het programma waardoor iedereen informatie kon toevoegen aan Google Maps, tijdelijk opgeschort. Het bedrijf wil nadenken over hoe het bijdrages efficiënter kan controleren en grappenmakers eruit kan halen.

Google zag zich genoodzaakt Map Maker tijdelijk stop te zetten omdat het opsporen van bijdrages van grappenmakers te veel tijd in beslag begon te nemen. Map Maker is een programma dat iedereen de mogelijkheid geeft om informatie toe te voegen aan Google Maps. Die openbaarheid zette echter de deur open voor grappenmakers om foute gegevens en andere fratsen in de kaarten van Google te steken. Een daarvan werd door de pers opgepikt: een afbeelding van het Android-logo, urinerend op een appel, geplaatst in het gebied van Pakistan op Google Maps.

Map Maker werkte op een geautomatiseerde reviews van gebruikers: deze konden de bijdrages van anderen beoordelen en de implementatie van die bijdrages versnellen. Verhoogde en langdurige spam-aanvallen op het programma, gecombineerd met de genadeslag van de urinerende Android-robot, maakten dat Google het heft in eigen handen nam en zelf alle bijdrages begon te controleren. Dat blijkt nu door de grote omvang onbegonnen werk. Daarom zet Google Map Maker nu tijdelijk stop, zodat ze een efficiëntere manier kunnen bedenken om bijdrages na te kijken.

[related_article id=”158901″]

Het bedrijf verwoordde het zo: “Elke aanpassing die je nu doet wordt in feite toegevoegd aan een exponentieel groeiende achterstand. We vinden dat het niet meer dan eerlijk is om te zeggen dat we een pauze moeten nemen, als we de capaciteit niet hebben om bijdrages na te kijken op ongeveer hetzelfde tempo als ze binnenkomen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business