Nieuws

Bittorrent-app Bleep gaat concurrentie aan met Snapchat

BitTorrent lanceert zijn veilige chat-app Bleep op alle besturingssystemen en voegt zelfvernietigingsoptie toe voor berichten.

Internetbedrijf BitTorrent heeft zijn chat-app Bleep op iOS uitgebracht en het daarmee officieel gelanceerd op alle besturingssystemen. Samen met die release voegde het een nieuwe “fluister”functie toe aan de app, waardoor gebruikers berichten kunnen sturen die zichzelf na een tijdje vernietigen. Klinkt bekend? Het is de feature waarop Snapchat zijn populariteit heeft uitgebouwd.

Bleep moet zijn gebruikers een veilige omgeving bieden. Via de app kan je gratis oproepen doen en berichten sturen naar andere bleepers. De data wordt niet ergens in de cloud bewaard waar hackers er gemakkelijk aan kunnen geraken, maar direct van toestel naar toestel getransporteerd. Je hoeft ook geen persoonlijk informatie op te geven om een account te maken, enkel een gebruikersnaam.

[related_article id=”162330″]

Gebruikersnaam of bericht worden wazig gemaakt al naargelang wat je selecteert bij fluistermodus

Gebruikers van Bleep kunnen bij elk bericht kiezen of ze deze wel of niet versturen in fluistermodus, waarbij berichten 25 seconden na verzending zichzelf vernietigen. Bij Snapchat is al gebleken dat deze zelfdestructie omzeilt kan worden door een simpele screenshot van het bericht.

BitTorrent heeft een feature aan Bleep toegevoegd die de potentiële schade van een foute foto of frase moet beperken: gebruikersnamen en fluisterberichten zullen niet beide tegelijk zichtbaar zijn op het scherm, zodat gebruikers niet gemakkelijk gelinkt kunnen worden aan controversiële foto’s of getypte woorden.

Bleep is nu beschikbaar op iOS, Android, Mac en Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business