Nieuws

Illegale Windows-versies krijgen geen update naar Windows 10

Twee maanden geleden kreeg elke illegale Windows nog een upgrade naar Windows 10. Daar komt Microsoft nu op terug.

Twee maanden geleden stond het internet op zijn kop toen Microsoft in China had laten weten dat iedere illegale Windows-versie een gratis update zou krijgen naar Windows 10. Piraterij werd beloond, maar een dag later kwam Microsoft met een statement dat de update gratis zou zijn. De versie blijft wel illegaal en daarom vatbaar voor malware omwille van geen of trage updates.

Nu laat Microsoft weten dat het de illegale versies van Windows geen update zal aanbieden naar Windows 10. Wie dus wil overschakelen naar een illegale versie van Windows 10, zal de donkere gangen van het internet moeten opzoeken. Bezitters van een illegale Windows-versie zullen wel aantrekkelijke aanbiedingen krijgen om over te schakelen naar een officiële versie van Windows 10, maar meer laat Microsoft voorlopig nog niet los.

[related_article id=”162238″]

Er zijn meerdere redenen waarom Microsoft met piraten wil samenwerken. De belangrijkste motivator is dat het allemaal potentiële klanten zijn. Bovendien zijn er een heleboel gebruikers die niet weten dat ze met een illegale versie werken, omdat ze een computer bijvoorbeeld tweedehands hebben gekocht.

Wie Windows 10 illegaal gebruikt, krijgt een duidelijk watermerk te zien op het bureaublad, maar het legt verder geen obstakels in de weg. In het verleden heeft Microsoft verschillende updates gepusht om het leven van piraten moeilijk te maken. Met Windows 10 willen ze in de toekomst minder agressief te werk gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business