Nieuws

25 jaar Solitaire: Microsoft organiseert toernooi

Microsofts populaire kaartspel Solitaire blaast 25 kaarsjes uit, en dat zal de softwaregigant vieren met een grootse wereldwijde competitie.

Al 25 jaar lang kan je stiekem Solitaire spelen op kantoor, en dat zullen we vieren. Microsoft zet het eenvoudige digitale kaartspel in de verf met de hulp van twee toernooien. Het eerste gaat vandaag van start maar is enkel toegankelijk voor Microsoft-medewerkers, het tweede toernooi komt begin volgende maand naar jouw computer.

Over de details is nog  niet veel bekend. Het personeel van Microsoft zal intern strijden en aan verschillende uitdagingen voldoen, als een soort bètatest. Dezelfde uitdagingen verschijnen dan binnen twee weken voor de grote massa, waarna jij een gooi kan doen naar de wereldtitel Solitaire.

Solitaire maakte zijn intrede met Windows 3.0 en zat in iedere Windows-versie tot en met Windows 7. Microsoft maakte de vreemde beslissing om het spel niet mee te leveren met Windows 8 maar eigenaars van dat besturingssysteem kunnen het spel gratis downloaden via de Store. Windows 10 krijgt Solitaire terug standaard mee, met een beetje geluk hardwarematig ingebakken in compatibele moederborden.

[related_article id=”161452″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business