Nieuws

Apple legt geruisloos nieuwe modellen in de rekken

De vernieuwde versies van de MacBook pro 15 inch en de iMac 27 inch liggen vanaf vandaag in de winkel.

 Songquan Deng / Shutterstock.com

Als je gisteren nog een splinternieuwe MacBook Pro 15 inch hebt gekocht, bent je eraan voor de moeite. Apple heeft vandaag nieuwe modellen gelanceerd voor de MacBook pro 15 inch met retinascherm en voor de iMac 27 inch met 5K-scherm. Beide computers zijn nu voorzien van een vernieuwde Intel Core-processor.

Daarnaast is de MacBook uitgerust met de Force Touch-technologie: een touchpad die niet alleen klikken en slepen registreert, maar ook de hoeveelheid druk kan meten en zo verfijndere toepassingen toelaat op het beeldscherm. Verder is er ook een verbeterde flash storage en batterij.  

[related_article id=”158256″]

De 27 inch iMac met 5K-scherm komt nu in twee versies, waarvan de goedkoopste begint vanaf 2.329 euro. Die heeft een iets tragere processor, geklokt op 3,3 GHz en moet het stellen met een 1 TB harde schijf in plaats van Fusion Drive. De duurdere versie heeft wel een Fusion Drive en is geklokt op 3,5 GHz, maar daar betaal je 2.629 euro voor.

De upgrade komt er nadat al enkel dagen geruchten de ronde deden op websites en blogs gewijd aan technologie of de specifieke Apple-producten. Franse site MacGeneration pakte er als eerste mee uit en had van een goedgeplaatste bron vernomen dat de omschakeling er deze week zat aan te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business