Nieuws

LG Display toont scherm dat als sticker aan de muur kleeft

Het 55 inch OLED-scherm is minder dan 1 millimeter dik en kan als een sticker tegen een muur worden gekleefd en weer losgemaakt.

LG Display heeft op een persevenement in Korea een onmogelijk dunne televisie onthuld.

Het 55 inch OLED-scherm weegt 1,9 kilogram en is minder dan een millimeter dik.  Dankzij een magnetische mat aan de achterkant van het scherm kun je hem aan de muur plakken als behang. Wil je het scherm weer van de muur halen? Dan trek je het er als een velletje papier weer vanaf.

De onthulling was een onderdeel van de bekendmaking van de plannen voor de toekomst van LG Display. Deze toekomst zal draaien om de OLED-technologie die zowel voor het bedrijf als voor de industrie baanbrekend wordt genoemd; een term die de consument al jaren hoort.

De HD-gekte begon jaren geleden met LCD en plasma, en beweegt zich nu steeds meer richting LED, waarin OLED de nieuwe standaard lijkt te gaan worden. Deze technologie voegt een organische laag toe die steeds dunnere, en ook gebogen schermen mogelijk maakt. Het organische materiaal geeft ook zelf licht, waardoor achtergrondbelichting niet meer nodig is.

LG verwacht volgend jaar 1,5 miljoen OLED-televisies te verkopen. De kosten voor het produceren van OLED-schermen zijn echter hoog, en dat is terug te zien in de verkoopprijs. De gebogen 65 inch 4K OLED-tv van LG kost bijvoorbeeld een kleine 12.000 dollar. Het is daarom onzeker of en wanneer het "stickerscherm" in de winkel te vinden is. De onthulling was meer bedoeld als een proof of concept.

lg displaynieuwsoledschermWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN