Nieuws

AdBlock Plus lanceert eigen Androidbrowser

De browser blokkeert niet alleen alle advertenties, maar belooft daardoor ook snellere laadtijden, minder datagebruik en een betere batterijduur.

Adblock heeft vandaag zijn eigen browser gelanceerd voor Android. De browser is gebaseerd op de open source Firefox-browser voor Android en is, je verwacht het niet, inclusief Adblock Plus.

Er bestaat al langer een Adblock Plus add-on voor de Android Firefox-browser, alleen moet je hiervoor twee applicaties installeren en instellen. Ook heeft het bedrijf een applicatie die advertenties blokkeert in applicaties, maar deze werkt alleen op wifi-verbindingen, en moet naast de applicatie zelf laden via een proxy. Met andere woorden: Adblock Plus gebruiken op je Androidtoestel is zo eenvoudig nog niet. Hierin ligt ook de legitimiteit voor de Adblock Browser.

[related_article id=”158578″]

Adblock Plus werd in maart 2013 uit de Google Play Store verwijderd, omdat de applicatie in strijd was met Googles developer distribution agreement. Hierin staat dat apps elkaar niet mogen tegenwerken.

De Adblock Browser is gebaseerd op Firefox 37 en beloogt kortere laadtijden en een kleinere kans op malware, maar ook minder datagebruik en een langere batterijduur.

De browser bevindt zich nog in de beta-fase. Je kunt hem proberen door je in te schrijven bij de Adblock Browser Beta Google+ community.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business