iOS- en Android-ontwikkelaars weinig interesse in Windows

De meeste app-ontwikkelaars laten Windows links liggen omdat het sop de kool niet waard is. Maar hoe zit dat voor het miljard Windows 10-apparaten dat er aan komt?

Microsoft verbaasde onlangs vriend en vijand door een systeem voor te stellen dat het voor ontwikkelaars gemakkelijk maakt om hun iOS- en Android-apps naar Windows over te zetten. Volgens het persbureau Reuters, dat een dozijn ontwikkelaars er over aansprak, zijn de meesten voorlopig echter helemaal niet in Windows geïnteresseerd.

Hoewel de representativiteit van nauwelijks een dozijn ontwikkelaars in vraag gesteld kan worden, is het toch een teken aan de wand dat Microsoft nog heel wat werk voor de boeg heeft. Het beeld van een Windows Store die vol apps ligt die ook voor iOS en Android beschikbaar zijn, is nog ver af.

[related_article id=”161452″]

Wat houdt de ontwikkelaars tegen? De tijd en de moeite die het kost om hun software om te bouwen in vergelijking met de potentiële opbrengsten. Hetzelfde sentiment dat ook de doorbraak van Windows Phone tegenhoudt. “Windows Phone zal een serieus stuk marktaandeel moeten winnen, vooraleer dit iets wordt dat ons tijd of geld bespaart”, zegt Sean Orelli, app development director van Citibank.

Vroeger zou die uitspraak helemaal correct geweest zijn. Maar nu? Met de nieuwe Universal App-strategie van Microsoft moet er niet alleen met gsm’s rekening worden gehouden, maar ook met tablets en laptops met aanraakscherm. En zelfs desktop-pc’s met aanraakscherm komen dan in beeld.

Neem bijvoorbeeld het superpopulaire Candy Crush Saga. King, de maker van het verslavende spel, is een nieuwe partner van Microsoft om de Universal App-aanpak te promoten. King gebruikte ook de nieuwe tools die Microsoft ter beschikking stelt om het spel op Windows aan de praat te krijgen.

Resultaat daarvan is dat Candy Crush Saga niet alleen voor iOS en Android beschikbaar zal zijn, maar ook op Windows-computers kan draaien.

En King zal ook helemaal niet rouwig zijn dat Candy Crush Saga gebundeld komt met elk exemplaar dat Microsoft van Windows 10 verkoopt. Dat betekent dat honderden miljoenen apparaten (tegen 2018 zelfs een miljard volgens Microsoft) het spel zullen kunnen spelen. Daar een beetje moeite voor doen, lijkt geen slechte zaak. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business