Netflix wil experimenteren met p2p-streaming via Bittorrent

Netflix overweegt om zijn videostreams te gaan verdelen via de P2P-technologie. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar een software-ingenieur met kennis van Bittorrent.

De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix heeft een vacature openstaan voor een “Senior Software Engineer”, zo ontdekte Torrentfreak. Op zich niet zo raar, maar in de functieomschrijving wordt duidelijk gemaakt dat kandidaten kennis moeten hebben van de p2p-technologie (peer to peer) en het Bittorrent-protocol en dat is wel opmerkelijk.

Netflix heeft wereldwijd zowat zestig miljoen abonnees. Die zorgen voor gigantische hoeveelheden data die het bedrijf over het internet moet sturen, wat handenvol geld kost en ook netwerkverzadiging en soms haperende films veroorzaakt.

[related_article id=”160734″]

Met de p2p-streaming moet dat probleem opgelost worden. Met deze techniek wisselen Netflix-klanten onderling data uit en moet niet alle content rechtstreeks van de Netflix-servers komen. Bijkomend voordeel is dat ook de beeldkwaliteit van de streams verder opgekrikt kan worden, iets wat met de overstap naar 4K-video steeds belangrijker zal worden.

Wat wel nog een probleem kan vormen, zijn de up- en downloadlimieten waar veel gebruikers nog rekening mee moeten houden. Als Netflix zijn klanten voortdurend data laat uitwisselen, zouden heel wat onder hen snel tegen die limieten kunnen aanlopen. 

Enkele maanden geleden noemde Netflix nog de opkomst van het illegale Popcorn Time een serieuze concurrent voor zijn bedrijfsmodel. Ook Popcorn Time gebruikt het Bittorrent-protocol om op een eenvoudige manier gepirateerde films te verdelen. 

bittorrentnetflixnieuwsontspanningp2ppeer to peerpopcorn time

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen