Een aantal Amerikaanse retailers zijn gestart met het testen van de nieuwste advertentiemogelijkheid in Google Maps: Promoted Places.

Microsoft brengt digitale assistent Cortana binnenkort ook uit op Android en iOS. Daarnaast zal Windows 10 een synchronisatie-optie bevatten voor beide besturingsystemen.

Microsoft heeft bevestigd dat het zijn digitale assistent voor Windows en Windows Phone, Cortana, ook zal uitbrengen op concurrerende besturingsystemen Android en iOS. Verder rolt het ook een applicatie uit die Windows 10-computers synchroniseert met smartphones die op Windows Phone, Android en iOS draaien: de Phone Companion app.

 

Cortana verleent aan zijn gebruikers een soortgelijke dienst als de bekende iOS-assistent Siri. Het helpt mensen afspraken in te stellen, kan gedicteerde e-mails opnemen, zoekopdrachten op het internet of andere taken uitvoeren. Cortana op Android of iOS zal wel niet de volledige functionaliteitbezitten als op Windows Phone. Features als hands-free commando’s geven of schakelen tussen instellingen zijn niet mogelijk, omdat Microsoft geen toegang heeft tot die software in de besturingsystemen.

Daarnaast presenteert Microsoft ook de Phone Companion app voor Windows Phone, Android en iOS. Het bedrijf zal het programma integreren in Windows 10 en gebruikers de kans bieden om hun smartphone te verbinden met hun computersysteem. Hierdoor zullen het vaste apparaat en mobiele toestellen gemakkelijker software en bestanden kunnen delen.

Microsoft zal een testversie van de Phone Companion app samen met een nieuwe Windows 10 preview vrijgeven in de komende weken. Cortana zal eind juni beschikbaar zijn voor Android, iPhone-gebruikers zullen de assistent later op het jaar kunnen uitproberen.