Online retailers die van plan zijn om een fysieke winkel te openen doorlopen vier stadia waarin zij hun merk offline op de kaart zetten.

Oculus neemt Surreal Vision over, een specialist in het omzetten van omgevingen en objecten in een 3D-omgeving voor virtual reality.

Advertentie

Surreal Vision, een softwarebedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat zich richt op geavanceerde augmented reality, is vanaf vandaag onderdeel van Oculus.[related_article id=”160734″]

Het bedrijf achter ’s werelds bekendste virtual reality headset heeft de acquisitie bekend gemaakt in een blogpost. Surreal Vision verhuist naar het Oculus lab in Redmond, Washington.

De overname is de laatste in een reeks van Oculus, dat zelf werd gekocht door Facebook in maart 2014. Daarna brachten ze het team aan boord dat de Xbox 360 controller en Kinect ontwikkelden, gevolgd door de motion-trackers van Nimble VR. Uit de blog spreekt een beeld van wat Surreal Vision gaat doen.

“Bij Surreal Vision maken we gebruik van state-of-the-art algoritmes voor de reconstructie van 3D-scènes om een rijk, up-to-date model van alles in de omgeving, inclusief mensen en interacties, te reproduceren. (…) Uiteindelijk zullen deze technologieën leiden tot virtual reality en augmented reality systemen die kunnen worden gebuikt in elke conditie, dag of nacht, binnen of buiten.”

Een voorbeeld van de technologieën die Surreal Vision heeft ontwikkeld kun je zien in het onderstaande filmpje.

Met de overname van Surreal Vision voegt Oculus interacties met de echte wereld toe aan zijn spectrum. Dat belooft wat voor het definitieve product dat volgend jaar wordt verwacht.

Stel je voor dat je een kaartje koopt voor de bioscoop, en door middel van de Oculus en de technologieën van Surreal een kijkje kan nemen in de zaal om je gewenste stoel uit te zoeken. De stoelen die nog vrij zijn zullen dan op een AR-manier zijn gemarkeerd. Of je gaat een kop koffie drinken met een vriend aan de andere kant van de wereld.

Advertentie