Nieuws

Google waarschuwt bezoekers voor onveilige http-sites

Google gaat Chrome-gebruikers in de loop van deze maand waarschuwen voor websites zonder http. Het betreft sites die vragen om wachtwoorden of betaalgegevens, waaronder webshops.

In de nieuwste versie van de Google-browser komt voor het linkadres een waarschuwing te staan als de s van secure niet aan hypertext transfer protocol (http) is toegevoegd. Google merkt dat internetgebruikers blind worden voor veiligheidsmeldingen en stapt daarom over op onveiligheidsnotificaties. Vorige week heeft Google webmasters gewaarschuwd voor wat er op stapel staat.

Https is cruciaal om je website veilig te maken, vooral als bezoekers gevoelige informatie kunnen invullen zoals betaalgegevens, wordt in de blogpost uitgelegd. Zonder https is het veel makkelijker om die informatie te onderscheppen.

Conversiekiller

Google heeft eerder laten weten dat de onveiligheidsmeldingen steeds prominenter in beeld zullen komen. Uiteindelijk gaat Google een rode gevarendriehoek tonen om gebruikers te waarschuwen voor onbeveiligde accounts en checkouts, een regelrechte conversiekiller. Reden genoeg voor webwinkeliers om hun sites in orde te maken.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/166283/vermijd-dat-je-site-als-onveilig-wordt-bestempeld-door-google/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business