Nieuws

Google zoekmachine sluit iOS apps in de armen

iPhonegebruikers zullen rechstreeks via de Google zoekmachine app-informatie kunnen opzoeken en openen.

De zoekmachine van Google zal content van iOS apps gaan tonen voor iPhonegebruikers, dat kondigde het bedrijf gisteren aan. Dezelfde service verzorgt het al langer voor het eigen Android besturingssysteem en bijhorende applicaties. Door de inclusie van app-inhoud wil het bedrijf het nog gemakkelijker maken voor mensen om relevante informatie te vinden. Binnenkort kunnen dus zowel eigenaars van een Androidsmartphone als een iPhone rechtstreeks toegang krijgen tot info in apps via Google Search.

Het bedrijf gaat de feature eerst testen door geïndexeerde links te tonen van een beperkte groep applicaties voor iOSgebruikers. Die zouden in de komende weken op het scherm moeten verschijnen van personen die googelen via de Google- of Chrome-app.

Google introduceerde het indexeren van apps in zoekresultaten voor Android in oktober 2013. Applicatieontwikkelaars kunnen zelf kiezen welke inhoud ze willen laten opnemen in de Google hitlijst. Op de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars van het bedrijf, dat momenteel plaats vindt, wordt onder andere deze feature verder toegelicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business