Nieuws

GoPro waagt zich aan drones en virtual reality

De fabrikant van actiecamera's breidt zijn gamma uit met twee nieuwe producten: een drone en een VR-camera.

GoPro heeft twee nieuwe producten aangekondigd die extreme video’s nog extremer kunnen maken. Het bedrijf gaat namelijk uitbreiden met drones en virtual reality.

In een interview op de ReCode Code Conference in Californië heeft CEO Nick Woodman afgelopen woensdag de uitbreiding aangekondigd.

Het eerste product betreft een futuristisch uitziende kubus waarin zes Hero4 GoPro camera’s kunnen worden gemonteerd. De kubus is in staat om sferische content te filmen in hoge resolutie. Door de technologie van Kolor (een Franse virtual reality softwaremaker die GoPro vorig jaar overnam) te gebruiken, kunnen de beelden van de zes camera’s aan elkaar worden geplakt.[related_article id=”162226″]

Het eindresultaat kan vervolgens worden bekeken met een virtual reality headset zoals de Oculus Rift, Google Cardboard en Microsoft HoloLens, maar ook via de pc op YouTube, of via Kolor. Via deze link kun je een filmpje vinden, gefilmd met de kubus. Je kunt 360 graden navigeren met de pijltjestoetsen of muis.

Ook zal GoPro in de eerste helft van 2016 met een eigen drone op de markt komen. Over het apparaat zijn nog geen verdere details bekend. De drone is een logische volgende stap voor GoPro. Drones uitgerust met een GoPro worden tegenwoordig al regelmatig gebruikt voor het filmen van landschappen, aftermovies en filmscènes.

GoPro heeft een groot gedeelte van de actiecameramarkt stevig in handen. Met de uitbreiding van de productlijn hoopt het zijn voorsprong op de concurrentie te behouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business