Nieuws

Google schenkt universele taal aan internet der dingen

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Google introduceert een nieuwe computertaal, een nieuw besturingssysteem en een nieuwe interface, allemaal gericht op het internet der dingen.

Google wil een fundamenteel nieuwe aanpak voor het internet der dingen. Volgens het bedrijf mist het IoT drie dingen: een goed OS, een universele taal en een gebruiksvriendelijke interface. Het bedrijf uit Mountain View schuift op de drie punten een eigen oplossing naar voren.

Nieuw besturingssysteem

Googles OS voor het internet der dingen heet Brillo. Brillo is afgeleid van Android. Het kloppend hart, de kernel, is hetzelfde. Fabrikanten kunnen het OS installeren op al hun IoT-toestellen, van thermostaten over lampen tot deursloten. Google lijkt hier echt te gaan voor het succes van Android, maar dan op alle toestellen die geen computer of smartphone zijn.

Brillo zal overweg kunnen met Bluetooth en wifi, maar ook alternatieven die domotica kenmerken zoals Z Wave. Brillo heeft toepassingen in je huis, maar ook in een professionele setting. Daar komt de centrale managementconsole van pas. Van daaruit kan een administrator alle Brillo-toestellen beheren.

Nieuwe computertaal

Naast het OS is er een taal nodig die alle toestellen op het IoT begrijpen. Google heeft die taal geschreven en ze heet Weave. ‘Open de deur’ of ‘Doe het licht aan’, zal dankzij Weave door iedereen te begrijpen zijn, ook door toestellen van fabrikanten die een ander OS dan Brillo gebruiken. Weave wordt een soort html voor connected devices.

Nieuwe interface

Ook de interface van het IoT verdient volgens Google een update. Die interface vinden we binnenkort in Android zelf. Android zal samen spelen met Brillo en alle andere toestellen die met Weave communiceren.

Google pakt met zijn drievoudig concept uit met een totaalpaket dat het potentieel heeft om het internet der dingen eindelijk te unificeren. Een preview van Brillo verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar. Over Weave communiceert Google doorheen het hele jaar. In het vierde kwartaal moet het totaalpakket aan mogelijkheden beschikbaar worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business