Nieuws

Google stelt het begrip “handsfree” scherper

Je smartphone manipuleren zonder het toestel aan te raken of via je kleding: Google werkt er aan.

Je smartphone iemand laten bellen door even op je mouw te tikken, of het volume van je ringtone dempen zonder je telefoon uit je tas te vissen? Google rekt het begrip wearables op. Het wil kleding slimmer maken en handsfree-afstandsbedieningen voor touchscreentoestellen ontwikkelen. Op Google I/O, zijn conferentie voor ontwikkelaars, presenteerde het bedrijf de twee nieuwe initiatieven: Project Soli en Project Jacquard.

Voor Project Soli ontwikkelde de internetgigant kleine radargebaseerde sensoren die bewegingen van de hand op afstand registreren. Met die sensor zou je dezelfde soort bewegingen kunnen uitvoeren – aanraken, tikken en swipen – als op een smartphone of andere touchscreentoestel, maar het apparaat zelf niet moeten vastnemen. Projectleider Ivan Poupyrev etaleerde de technologie tijdens zijn presentatie op Google I/O. Poupyrev hield zijn hand een tiental centimeters boven zijn smartwatch en kon de tijdsinstellingen erop veranderen door enkel zijn duim en wijsvinger tegen elkaar te wrijven.

Project Jacquard spreekt nog meer tot de verbeelding: het bedrijf wil via geleidende garen textiel de mogelijkheden van een touchscreen geven of zelfs door het verweven van de sensoren uit Project Soli manipulatie van op afstand mogelijk maken. Het internetbedrijf werkt hiervoor samen met kledingmerk Levi’s.

Het mag duidelijk zijn dat Google grote ambities heeft om zijn software in elk aspect van het dagelijkse leven in te bedden. Zo onthulde het in de loop van de conferentie ook Brillo, het besturingssysteem dat intelligente toestellen moet aansturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business