Nieuws

Meer polijstwerk voor Windows 10

Microsoft heeft weer een nieuwe testversie beschikbaar gemaakt die voortbouwt op de vorige preview en deze verder polijst.

Microsoft maakte eind vorige week de verwachte Windows 10 preview 10130 voor pc’s beschikbaar. Een selecte groep die behoort tot de Fast Ring van Windows Insiders kan de software uitproberen. Deze laatste versie is vooral meer gepolijst en bevat kleine verbeteringen zoals de toevoeging van nieuwe iconen, meldt zdnet.com.

Andere veranderingen omvatten bijvoorbeeld de implementatie van taakbalk animaties voor acties zoals het verplaatsen van bestanden of downloaden, en ook het startmenu is bijgewerkt. Microsoft heeft de UI van Jump Lists verfijnd zodat het beter aansluit bij de overkoepelende interface voor Start.

Verder heeft het bedrijf Continuum bijgesteld, de sofware die de overschakeling tussen tablet en pc modus moet stroomlijnen. Met preview 10130 zou de tablet modus gelijkaardig werken zoals bij Windows 8.1. Testers kunnen ook in het navigatiemenu van browser Edge de Cortana-, favorieten- en leeslijstknoppen vastpinnen of losmaken.

Samen met de nieuwe testversie kondigde Microsoft aan dat het de vorige preview van Windows 10 (10122) niet zal uitbreiden naar de Slow Ring van Windows Insiders omwille van een bug. Met preview 10130 zet het bedrijf weer een stap dichter tot de officiële release van het nieuwe besturingssysteem, waarvan vandaag bovendien de definitieve datum bekend raakte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business