Nieuws

Microsoft maakt prijskaartje Windows 10 bekend

De aankoopprijzen voor Windows 10 zitten in dezelfde prijsklasse als Windows 8.1.

Windows 10

Nadat gisteren de lanceringsdatum van Microsofts nieuwe besturingssysteem bekend raakte, komt het bedrijf nu ook naar buiten met de kostprijs van zijn software. Die komt overeen met wat het momenteel vraagt voor Windows 8.1: Windows 10 Home zal 119 dollar kosten, de Pro versie 199 dollar en een upgrade van Home naar Pro bedraagt 99 dollar. Dat bevestigde het bedrijf aan website Neowin.

Gebruikers die nu met Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 werken, kunnen vanaf 29 juli een gratis upgrade uitvoeren naar Windows 10, een aanbod dat een jaar geldig is. Als ze de update niet binnen het jaar uitvoeren, zullen ook zij moeten betalen voor het nieuwe besturingssysteem. Niet-professionele gebruikers zullen nadien niet verder moeten investeren in Windows: updates van de software en nieuwe features ontvangen ze gratis.

De aangekondigde prijskaartjes zijn vooral gericht op personen die overstappen van een ander besturingssysteem of nog met een oudere versie van Windows werken, zoals XP of Vista. Windows XP blijft het tweede populairste besturingssysteem wereldwijd, alhoewel het aandeel de laatste tijd gevoelig daalde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business