Nieuws

Microsoft neemt takenspecialist Wunderlist over

Wat gisteren nog als gerucht werd verspreid, wordt vandaag al door Microsoft bevestigd. De overnameprijs ligt tussen 100 en 200 miljoen dollar.

Gisteren hadden we al gemeld dat Microsoft zijn oog heeft laten vallen op Wunderlist, een slimme online takenlijst, om zijn bestaande portfolio uit te breiden. Vandaag is de overname al officieel bevestigd door Microsoft. Met deze overname bevestigt de softwaregigant zijn nieuwe aanpak om extra te focussen op mobiel en cloud.

Erin Megiddo, General Manager OneNote, bevestigt in een Microsoft Blog. “Deze overname toont aan dat Microsoft er alles aan wil doen om de beste mobiele apps op verschillende platformen te leveren – voor mail, kalenders, berichten, notities en nu ook taken.” De overnameprijs ligt vermoedelijk tussen de 100 en 200 miljoen dollar, maar Microsoft wil dat bedrag nog niet bevestigen.

Net als bij de overname van Sunrise blijft Wunderlist gewoon als een aparte app beschikbaar. Het spreekt voor zich dat Microsoft later de uitgebreide functionaliteit van Wunderlist gaat integreren in zijn eigen apps.

Een statement van Microsoft betreffende de Wunderlist functionaliteit:

Customers can expect the app to remain free in all of its existing markets. There will be no price changes for Wunderlist Pro or Wunderlist for Business customers and the service will continue to support a wide range of third-party apps and integrated services.

Wunderlist oprichter en CEO Christian Reber spreekt van een heleboel nieuwe mogelijkheden voor de populaire taken app. “Dankzij Microsoft krijgen we een toegang tot een gigantische hoeveelheid expertise, technologie en mensen waar een klein bedrijf zoals het onze alleen maar van kan dromen.” Christian Reber blijft in de nabije toekomst het team leiden en de productstrategie bepalen van Wunderlist.

6wunderkindermicrosoftovernamesunrisewunderlistzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN