Google komt met “Tikken om te zoeken” in Android Chrome

Net zoals Now On Tap maakt “Tikken om te zoeken” het gemakkelijker om informatie te krijgen over eender wat op een webpagina staat.

Een onderdeel van de nieuwe Now On Tap-feature uit Android M maakt nu al zijn opwachting op Chrome in Android. Sommige gebruikers zien de mogelijkheid verschijnen om bepaalde woorden in webpagina’s aan te duiden en er meteen een zoekopdracht rond uit te voeren, zo ontdekte Android Central. De resultaten van die zoekopdracht kan je tevoorschijn halen door omhoog te vegen.

Tikken om te zoeken is al een tijdje beschikbaar in de bètaversies van Chrome en nu lijkt Google klaar om de feature breder uit te rollen over alle Chrome-gebruikers.

Tikken om te zoeken lijkt wat op Google Now on Tap, al zal die laatste een nog rijkere contextuele ervaring bieden. Daarbij zullen applicaties die relevant zijn voor de inhoud van je scherm (berichtje of mailtjes bijvoorbeeld) tevoorschijn komen om bijkomende informatie te geven of om zaken te doen.

Normaliter komt Tikken om te zoeken automatisch tevoorschijn via een serverupdate bij Google. Is dat niet het geval, kan je het ook manueel inschakelen. Tik daarvoor “chrome:flags” in je browser, zoek naar de optie “Contextueel zoeken inschakelen” en zet deze aan. Herstart je browser en vanaf dan kan je tikken om te zoeken gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business