Nieuws

Niet alle Windows 10-gebruikers krijgen Edge-browser

Wie Windows 10 Enterprise gebruikt en deel uitmaakt van de Long Term Servicing Branch, zal geen Edge-browser op zijn pc krijgen deze herfst.

Niet alle Windows 10-gebruikers zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe Edge-browser. Meer bepaald klanten die Windows 10 Enterprise draaien en gebruikmaken van het Long Term Servicing Branch (LSTB)-programma, zullen de browser niet kunnen gebruiken. Dat ontdekte het marktonderzoeksbureau Gartner. Microsoft heeft het nieuws ondertussen bevestigd.

LSTB is een optie voor gebruikers van Windows 10 Enterprise, waarbij ze tien jaar lang enkel veiligheidsupdates en kritieke patches krijgen, geen nieuwe features. Het is vooral bedoeld voor bedrijven met kritieke IT-installaties die niet het “risico” willen lopen dat er nieuwe features naar hun systemen worden doorgestuurd.

Het is echter de verwachting dat zeker de nieuwe Edge-browser zeer regelmatig nieuwe functies en functionaliteiten zal krijgen. Die browser aan het pakket toevoegen heeft dus eigenlijk geen zin, als hij toch geen updates zal krijgen.

Wanneer Windows 10 Enterprise gelanceerd wordt, is nog onbekend. Waarschijnlijk zal dat ergens in de herfst gebeuren. De twee Windows 10-versies die op 29 juli beschikbaar komen, zijn Windows 10 Home en Professional. Of er dus nog zaken zullen ontbreken in de Enterprise-versie met LSTB is evenzeer koffiedik kijken.

Wanneer het LSTB-programma van start gaat, zouden alle Universal Windows Apps er op moeten draaien. Het is echter theoretisch mogelijk dat die apps er na een bepaalde tijd de brui aan geven, omdat de pc’s de nodige updates om ze te kunnen blijven draaien, misschien niet hebben gekregen.

Naast de LSTB is er ook nog de zogenaamde Current Branch die alle mogelijke updates, veiligheidspatches en nieuwe features zal doorsluizen naar de pc’s. Daarnaast is er ook nog een Current Business Branch voor Windows 10 Pro, Education en Enterprise waarbij nieuwe features een bepaalde tijd kunnen uitgesteld worden, alvorens ze moeten aanvaard worden.

browserbusinessedgelong time servicing branchmicrosoftwindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals