Nieuws

Robot helpt voor de allereerste keer bij operatie kind

In het Saint-Luc ziekenhuis is er voor het eerst in België een robot gebruikt bij de operatie van een kind.

operatie

In mei is er in het Saint-Luc ziekenhuis voor het eerst gebruik gemaakt van een robot tijdens een operatie van een kind, wat een primeur is voor België. De operatie van de mitralisklep van het hart werd uitgevoerd op een 13-jarig meisje en verliep succesvol.

Eerder zijn er al honderden operaties uitgevoerd op volwassenen met behulp van de DaVinci-robot in het Brusselse ziekenhuis. Dit was echter de eerste keer dat een kind op de operatietafel lag.

“De robot zorgt ervoor dat de chirurgische ingreep minder invasief is. Er is minder bloed en minder kans op infecties en de revalidatie verloopt beter.”, zegt het ziekenhuis in een persbericht.

In het chirurgische systeem van DaVinci worden computer- en robottechnologieën gecombineerd tot een nieuwe categorie operatieve behandelingen, zoals bijvoorbeeld door robot geassisteerde endoscopie. Door gebruik te maken van de DaVinci-robot kunnen operaties uitgevoerd worden met slechts enkele piepkleine incisies. De DaVinci-robot wordt gebruikt bij uiteenlopende ingrepen, gaande van hartchirurgie tot kankeroperaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business