Nieuws

Huawei zet schouders onder Europese digitalisering

Europa is een belangrijke markt voor Huawei en dus wil de Chinese telecomreus bijdragen aan een snelle digitalisering van de regio.

Tijdens zijn Innovation Days in Munchen begin deze week sprak Huawei klare taal. De Chinese telecomreus heeft veel te winnen bij een gedigitaliseerd Europa en dus wil het bijdragen aan de realisatie daarvan.

huawei-innovation-days

Uit recente cijfers van de Global Connectivity Index blijkt dat het aantal verbonden apparaten in Europa vandaag al 7,2 per capita bedraagt. Dat aantal zal alleen maar stijgen met de opmars van het internet of things en heeft ook voor de industrie vestrekkende gevolgen.”Efficiënte verbindingen en standaardisatie zijn cruciaal voor de ontwikkeling van Industry 4.0 in Europa”, zegt William Xu, Chief Strategy Marketing Officer bij Huawei. “We werken nauw samen met klanten, partners en onderzoekscentra om vooruitgang te stimuleren.

Industry 4.0 verwijst naar de vierde industriële revolutie, waarbij industrieën beroep doen op informatie- en communicatietechnologieën om hun processen te digitaliseren en zo de kwaliteit te verbeteren, kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Het is een ontwikkeling waarbij het internet of things, big data en de cloud centraal staan.

Bijgevolg is er een belangrijke rol weggelegd voor bedrijven zoals Huawei die voorzien in de infrastructuur om deze revolutie mogelijk te maken. “Huaweis strategie voor Industry 4.0 kan worden samengevat als een 1-2-1-strategie”, zegt Xu. De eerste 1 verwijst naar een eengemaakt IoT-platform, de 2 verwijst naar twee soorten netwerken – wifi en LTE/5G – en de tweede 1 verwijst naar LiteOS, Huaweis licht besturingssysteem voor het internet of things.

huawei-innovation-days-2

“Huawei kan Europa helpen om de digitalisering te versnellen”, aldus Xu. Europa is volgens de Chinese telecomreus in de ideale positie om een voortrekkersrol te spelen in de industriële digitalisering wereldwijd, dankzij toonaangevende expertise in wetenschappelijk onderzoek en industriële productie.

Sinds 2006 heeft Huawei reeds 19 innovatiecentra opgericht in samenwerking met Europese telco’s zoals Deutsche Telekom, British Telecom en Vodafone, om onderzoek uit te voeren naar nieuwe netwerktechnologieën en diensten. Momenteel gaat een groot deel van de aandacht uit naar de ontwikkeling van 5G, dat een antwoord moet bieden op het almaar groeiende aantal verbindingen en bedrijven de middelen geeft om van Industry 4.0 een realiteit te maken. Daartoe opent Huawei binnenkort onder meer ook een nieuw onderzoekscentrum in Leuven, dat diverse 5G-projecten in Europa zal overzien.

Op zijn Innovation Days benadrukte Huawei nogmaals dat het zichzelf die genesteld heeft in het Europese industriële ecosysteem en wil bijdragen aan de innovatie ervan. Partnerships staan daarbij centraal. Het bedrijf heeft reeds samenwerkingen aangegaan met meer dan 700 Europese partners en meer dan 120 onderwijsinstellingen.

Op 25 juni organiseren ZDNet, Smart Business en Business Meets IT een gratis seminarie over de trends in IT, waarbij ook digitalisering een belangrijke rol speelt. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven via www.businessmeetsit.be

5gbusinesshuaweiindustry 4.0innovation daysiotliteostrends in ict

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen