Nieuws

BlackBerry stevent richting afgrond

BlackBerry presenteert trieste kwartaalresultaten en zinkt nog dieper weg dan analisten voorspelden, ook al waren de vooruitzichten pessimistisch.

blackberry (Medium)

Het gaat al geruime tijd slecht met de Canadese smartphonemaker BlackBerry. Het merk, dat ooit zo populair was, probeert al jaren terug te krabbelen van de mokerslag en de uppercut die het kreeg van respectievelijk Android en iOS, tot nu toe zonder al te veel resultaat.

Beursanalisten voorspelden voor het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling van drie procent tot 679 miljoen dollar, maar BlackBerry kelderde met vijf procent tot 658 miljoen dollar. Dat deelt het bedrijf zelf mee. De cijfers tonen aan dat de telefoonbouwer minder dicht bij een herstel zit dan de optimistische mensen achter BlackBerry doen uitschijnen.

De focusverschuiving van hardware en toestellen naar softwareoplossingen voor bedrijven lijkt dus nog niet meteen vruchten af te werpen. Die hardware-afdeling blijft tegelijkertijd verantwoordelijk voor 40 procent van de totale omzet. Diensten is goed voor 38 procent, terwijl technologielicenties 21 procent voor hun rekening nemen.

Toch is het spartelende BlackBerry nog niet dood. Een patentdeal met Cisco eerder dit jaar gaf de aandelen een flinke boost, en het bedrijf zelf verwacht ergens volgend jaar zowaar terug winst te draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business