Nieuws

Lexus toont “werkend” hoverboard

Autobedrijf Lexus heeft 'Back to the Future'-fans aan zijn lippen, nadat het een promofilmpje heeft getoond met een “werkend” hoverboard.

Speculatie alom nadat Lexus een promofilmpje online heeft gezet met als titel “real, rideable hoverboard”. In het filmpje is te zien hoe een hoverboard enkele centimeters boven de grond zweeft. Volgens Lexus zou het hoverboard vliegen door gebruik te maken van elektromagneten en semiconductoren, welke beide worden gekoeld met vloeibare stikstof.[related_article id=”160903″]

“Bij Lexus proberen we constant de grenzen van het mogelijke te verleggen.” Vertelt Mark Templin, vice-president van Lexus International. “Deze vastberadenheid in combinatie met onze passie en expertise voor innovatie heeft geleid tot het Hoverboard-project. Het is het perfecte voorbeeld van de verbazingwekkende dingen die je kan bereiken wanneer je technologie, vormgeving en verbeelding combineert.”

Alvorens je in je ‘Back to the Future’-schoenen springt, moeten we je helaas teleurstellen. Kort na het uitkomen van het filmpje werd duidelijk dat het hoverboard toch niet zo goed kan vliegen als in eerste instantie het geval leek. Het werkt namelijk alleen in een gecontroleerde omgeving.

In het filmpje lijkt het alsof het hoverboard boven beton zweeft, maar dit is enkel mogelijk doordat er magneten zijn voorzien onder het oppervlak. Hiermee doet Lexus het niet beter dan eerder verschenen hoverboards, zoals het hoverboard van Hendo.

Of er een volledig werkend hoverboard zal zijn tegen 21 oktober 2015, de dag dat Marty McFly, Jennifer Parker en Doc Brown een reis maken naar de toekomst in Back to the Future 2, blijft nog steeds spannend afwachten.

https://www.youtube.com/watch?v=7zTCgMPZRuo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business