Nieuws

Archos belegert concurrenten met goedkope PC Stick

Het Franse hardwarebedrijf Archos steekt Intel en Lenovo de loef af met een computer-op-een-stick die een pak goedkoper is en dezelfde prestaties belooft.

Archos PC Stick

Na Intel en Lenovo komt nu ook Archos op de proppen met een computer ter grootte van een stick. Het zou die beide bedrijven wel eens de wind uit de zeilen kunnen nemen. De Archos PC stick is goedkoper, heeft dezelfde specificaties, en wordt exclusief met Windows 10 aan boord verscheept.

Het Franse bedrijf gaat daarmee dus de concurrentie aan met de Intel Compute Stick en de Lenovo Ideacentre Stick 300. De nuchter genaamde PC Stick heeft in zijn minieme behuizing een Intel Atom Z3735F processor zitten, 2 GB RAM, 32 GB Flash geheugen en wifi. Er is één USB-poort aanwezig, een HDMI-stekker en een MicroUSB-aansluiting. Buiten het besturingssysteem en het omhulsel is de PC Stick een quasi-dubbelganger van de Compute Stick en de Ideacentre Stick 300. Net zoals bij die laatste twee zal Archos ook geen toestenbord of muis accessoire bijleveren, gebruikers zullen zich moeten wenden tot eigen bluetooth toestellen of apps.

Het enige belangrijke onderscheid is de prijs: Archos zal de PC Stick aanbieden voor 99 dollar. Een duidelijk bedreiging voor Intel (149 dollar) en Lenovo (129 dollar). Bovendien is Windows 10 standaard inbegrepen bij de PC Stick, wat bij de anderen niet het geval is.

Of de inclusie van Windows 10 uiteindelijk een verschil zal maken voor de eerder bescheiden prestaties die dergelijke computersticks toelaten, is nog de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business