Nieuws

Samsung krabbelt terug en laat Windows Update weer toe

Samsung heeft beslist om Windows Update terug automatisch te laten werken op zijn laptops, nadat vorige week bekend werd dat het bedrijf de service bewust tegenhield.

Samsung zal Windows Updates terug gewoon laten werken op zijn laptops. Dat kondigt het bedrijf zelf aan, nadat vorige week aan het licht kwam dat de update-service van het besturingssysteem op Samsunglaptops bewust werd verhinderd.

Het was een blogger die het programma Disable_Windowsupdate.exe opmerkte in Samsungs eigen updatetool en die ontdekking wereldkundig maakte. De software blokkeerde het automatisch lopen van Windows Update en dwong gebruikers om ofwel zonder updates te werken of ze zelf manueel van de Microsoftwebsite te downloaden. Vooral op het vlak van veiligheid zorgde die praktijk voor een groot risico. Samsung verdedigde zijn beslissing door te verklaren dat het zo wou vermijden dat de laptops te veel onnodige drivers zou installeren.

Maar het bedrijf is nu dus van die strategie af gestapt, na overleg met Microsoft. “Samsung zet zich in voor veiligheid en blijft zijn partnership met Microsoft waarderen,” verklaarde een woordvoerder van het Koreaanse bedrijf. “We zullen binnen een paar dagen een patch uitbrengen via Samsung Software Update om het programma terug te draaien naar de aanbevolen automatische Windows Update instelling.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business