Nieuws

Europol arresteert groep cybercriminelen

Europol heeft een groep cybercriminelen opgepakt welke malware ontwikkelde en verspreidde waarmee men financiële informatie kon stelen.

Met behulp van Estland, Letland, Duitsland, Moldavië, Polen, Oekraïne en de Verenigde Staten heeft Europol vijf verdachten gearresteerd. Dit gebeurde na acht huiszoekingen en de inbeslagname van computermateriaal in verschillende Oekraïense steden. Met dit onderzoek hoopten Europol en Eurojust criminelen te vatten die ZeuS en SpyEye malware ontwikkelden en verspreidden. Deze twee malware-families zijn erg bekend in de banksector en heeft de sector al veel geld gekost.

“De cybercriminelen gebruikten malware om online banksystemen aan te vallen binnen en buiten Europa. Elke cybercrimineel had zijn eigen specialisme en de groep was betrokken bij het maken van malware, infecteren van machines, verzamelen van bankgegevens en ophalen van geld. Ook verkocht de groep gestolen bankgegevens en hun diensten” Vertelt Europol.

Volgens Europol was de groep erg actief. Het had al tienduizenden computers geïnfecteerd en de schade veroorzaakt door de groep wordt rond de twee miljoen euro geschat. Na een lang onderzoek kon de groep een halt worden toegeroepen en werden verschillende verdachten gearresteerd. Met deze laatste arrestaties komt het totaal aantal gearresteerde cybercriminelen door Europol op 60 te staan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business