Nieuws

Sony lanceert crowdfunding van werknemers

Via crowdfundingplatform First Flight zoekt Sony nieuwe projecten van zijn eigen werknemers, om die vervolgens door de consument te laten financieren.

Bij crowdfunding denken de meesten spontaan aan Kickstarter en Indiegogo. Sony wil nu van het systeem meeprofiteren en lanceert een eigen platform, First Flight, dat dient om de wilde plannen en dromen van werknemers te verwezenlijken. Consumenten kunnen dan de projecten steunen en op die manier een exemplaar van het uit te vinden toestel vooraf bestellen.

De enige twee projecten die momenteel beschikbaar zijn voor voorbestellingen, zijn de ‘MESH Smart DIY kit’ en het slimme horloge ‘FES e-ink’. MESH staat voor ‘Make, Experience, SHare’ en het ziet ernaar uit dat het toestelletje een soort draadloze verzender/ontvanger van data is. De toepassingen lijken mij soms wel handig, maar vaak ronduit overbodig.

Het FES e-ink horloge lijkt ons dan veel interessanter: een smartwatch met de degelijkheid van Pebble en het design van de Moto 360. Als we het promo-filmpje mogen geloven, stelt het horloge ons in staat om ruiten te wassen, koffie te zetten en op te drinken, en de metro te nemen. Kortom: uit het filmpje wordt helemaal niet duidelijk wat de insteek van dit product is en waarom we het zouden willen kopen.

Wat wel duidelijk wordt uit het filmpje is dat je het design van horloge én horlogebandje zal kunnen aanpassen met een druk op de knop. Het ziet er alvast heel mooi uit.

Vissen in een grote vijver

Het nieuwe crowdfundingplatform lijkt een makkelijke manier van Sony om innoverende ideeën te stimuleren zonder er zelf geld mee te riskeren. Blijkt het toestel populair of, wie weet, zelfs goed gevonden, dan kan de Japanse reus er alsnog geld tegenaan smijten. Het is natuurlijk geen groot geheim dat Sony de laatste tijd klappen krijgt op het gebied van televisie- en telecommunicatieverkoop.

Wat er ook van zij: het is voor een bedrijf als Sony nooit een slecht plan om innoverende projecten te onderzoeken en te steunen. Wij kunnen voorlopig helaas ons steentje nog niet bijdragen, aangezien de huidige First Flight-website enkel toegankelijk is voor Japanse consumenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business