Nieuws

Amazon start offertestrijd met nieuw hoofdkwartier

Zo'n 50 Amerikaanse en Canadese steden willen zich in de strijd te gooien om Amazons nieuwe hoofdkwartier naar hun streek te halen.

Tientallen steden maken zich op om een offerte bij Amazon in te dienen die de ecommercegigant moet overtuigen om zijn nieuwe hoofdkwartier binnen hun agglomeratie te bouwen. Eind vorige week maakte Amazon bekend dat het een tweede thuisbasis zoekt in Noord-amerika, en dat het deze wil kiezen via een openbaar offerteproces.

Grote investering

De constructie van Amazon HQ2, zoals het bedrijf zijn tweede hoofdkwartier noemt, vereist een investering van 5 miljard dollar. Het nieuwe gebouw zal volledig evenwaardig zijn met Amazons huidige uitvalsbasis in Seattle, aldus CEO Jeff Bezos. Verder verwacht het bedrijf dat er uiteindelijk 50.000 mensen aan de slag zullen kunnen gaan.

Een investering van 5 miljard dollar in hun streek en werkgelegenheid voor 50.000 mensen: weinig steden zouden zo’n aanbod laten schieten. Volgens website Business Insider hebben al bijna 50 steden uit de VS en Canada laten weten dat ze een voorstel overwegen, waaronder Chicago, Toronto, Dallas, Detroit en Vancouver. De offertes moeten voor 19 oktober 2017 bij Amazon binnen zijn.

Bedrijfsvriendelijk klimaat

Om aan te geven wat het belangrijk vindt in zijn nieuwe thuisstad, heeft Amazon al enkele voorwaarden opgesomd waaraan het hoopt dat de locatie voor HQ2 zal voldoen. Het bedrijf heeft een voorkeur voor stedelijke agglomeraties waar meer dan een miljoen mensen wonen, een stabiel en bedrijfsvriendelijk klimaat, en een locatie die sterk technisch talent kan aantrekken en doet blijven.

Het hoopt tevens op een gemeenschap die “groot en creatief” kan denken wanneer het over de locatie-opties van onroerend goed gaat. Dat kan zowel in de vorm van een stedelijke campus zijn als op een speciale bedrijfssite, aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business