Nieuws

LG verslankt laptops met nieuwe schermtechnologie

LG heeft een touchscreentechnologie onthuld die laptopbeeldschermen drastisch zou kunnen vermageren. Nieuwe modellen zouden eind dit jaar al verkrijgbaar zijn.

AIT-scherm

Tot 25 procent dunner en 35 procent lichter: LG kondigt aan dat zijn nieuwe laptops een maatje kleiner zullen zijn. Aan de basis van die afslanking ligt een nieuwe techniek om touchscreens te maken. De technologie, Advanced In-cell Touch (AIT) gedoopt, vervangt een touchpaneellaag met een sensor die in het lcd-scherm zelf is ingebouwd. Producten met AIT zouden eind dit jaar al verkrijgbaar moeten zijn volgens LG, dat nu met de massaproductie van de schermen start.

Je vindt de techniek nu al terug in smartphones, zoals in de LG G4, maar het bedrijf is erin geslaagd om deze naar laptops te schalen. Een Full HD resolutie (1080p) voorzien vormt geen enkel probleem. Bovendien zou Advanced In-cell Touch door de reductie van lagen ook minder licht reflecteren, wat resulteert in meer heldere schermen met diepere kleuren.

LG zal de vernieuwde schermen in verschillende groottes verkopen. Momenteel heeft het al bestellingen lopen voor 15,6 en 14 inchmodellen. Uiteraard zullen ook LGs eigen laptops uitgerust worden met AIT, en werkt het bedrijf nu aan een compatibele versie voor stylusbediening.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business