Nieuws

Grote Japanse robot neemt het op tegen Amerikaanse MegaBot

De kogel is door de kerk: twee gigantische robots staan binnenkort tegenover elkaar in de boksring met geen andere redenen dan spektakel en nationale trots.
De Kuratas van Suidobashi Heavy Industry

De Japanse robot Kuratas neemt het in een ouderwetse boksmatch op tegen de Amerikaanse MegaBot. Dat klinkt misschien als het plot van een B-film, maar de wedstrijd staat desalniettemin op til. Kuratas is een stevige en mooi afgewerkte metalen vechtrobot van zo’n 3,6 meter hoog. Het stalen vechtpak is uitgerust met een gigantische BB-gun en wordt bestuurd door één piloot.

De vechtrobot bestaat al drie jaar lang, maar werd nu pas uitgedaagd door niemand minder dan Amerikaanse underdog MegaBot. MegaBot is nog maar pas af, maar is daarom niet minder impressionant. De roestige robot rijdt rond op rupsbanden en biedt ruimte aan twee piloten. Het hoofdwapen is een paintballkanon dat kogels schiet aan 160 km/u. Met 4,5 meter is MegaBot aanzienlijk groter dan zijn rivaal.

Nationale cultuur

De Amerikanen daagden Kuratas uit en dat kon de CEO van Suidobashi Heavy Industry, het bedrijf achter de robot niet over zijn kant laten gaan. “Ik zal zeker vechten”, vertelt hij aan Engadget. “We kunnen geen ander land laten winnen. Gigantische robots zijn onderdeel van de Japanse cultuur.” Er is wel één voorwaarde verbonden aan de toezegging: het moet om een handgevecht gaan. Langeafstandwapens zijn dus niet toegestaan.

Uitdager MegaBot, van de gelijknamige Amerikaanse start-up.

Het gevecht wordt georganiseerd door uitdager MegaBot en zal vermoedelijk in de loop van dit jaar nog doorgaan. Hoe de arena er zal uit zien, en wat de veiligheidsmechanismes zijn, is nog niet duidelijk. Daar beide toestellen bestuurd worden door mensen zal er vermoedelijk het één en ander uitgewerkt moeten worden, kwestie van de nobele sport van het robotboksen al niet meteen te verzuren met enkele dode piloten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business