Nieuws

Waarom Sony zijn smartphones nooit zal opgeven

Dat de CEO van Sony Mobile woordelijk bevestigt dat het bedrijf zijn smartphoneafdeling niet snel zal opdoeken, is niet opmerkelijk. De specifieke reden waarom wel.
Hiroki Totoki, CEO van Sony

Het gaat er hard aan toe in de smartphonebusiness. De competitie is snoeihard en voor velen krimpen de marges, zelfs voor de grote spelers: kijk maar naar Samsung. Ook Sony voelt die druk. Sony Mobile CEO Hiroki Totoki benadrukt in een interview met Arabian News dat het bedrijf zijn smartphoneafdeling niet zal loslaten, hoe hoog de temperaturen ook zullen oplopen in de markt.

Op zich geen opmerkelijke boodschap – het tegendeel zou meer wenkbrauwen doen optrekken – maar Totoki geeft een zeer specifieke reden waarom Sony vasthoudt aan zijn smartphones: het Internet of Things.

Diepgaand verbonden

Internet of Things of IoT slaat op de evolutie dat elk apparaat de mogelijkheid heeft om verbinding te maken met het internet, van uw smartwatch tot thermostaat of auto. Smartphones en tablets nemen bij het IoT een centrale plaats in als afstandsbediening van die slimme toestellen. U downloadt de app van de fabrikant en kan aan de slag.

Sony’s smartphonebeleid richt zich dus op de lange termijn, aangezien de IoT-golf momenteel vooral kracht aan het winnen is en de maatschappij nog niet heeft overspoeld. “Smartphones zijn volledig en diepgaand verbonden met andere toestellen en de levens van mensen,” stelt Totoki. “De opportuniteiten om te diversifiëren zijn enorm. We zijn op weg naar het IoT-tijdperk en moeten heel wat nieuwe categorieën van producten creëren voor die aankomende wereld, of riskeren dat we een zeer belangrijke markt verliezen. Om die reden zullen we onze smartphoneafdeling nooit verkopen of opdoeken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business