Nieuws

BBC leert kinderen programmeren voor Internet of Things

Met de minicomputer Micro Bit wil The British Broadcasting Corporation (BBC) kinderen gratis leren programmeren.

Micro bit

De Britse omroep liet eerder dit jaar al weten dat het ruim een miljoen kinderen wou voorzien van een rudimentaire minicomputer, de Micro Bit, die hen in staat stelt om te leren programmeren. Op deze manier willen ze kinderen al van jongsaf inleiden in een industrie die steeds belangrijker wordt.

Het is niet de eerste keer dat de BBC dergelijk initiatief ondersteunt. In de jaren ’80 deed het dit ook al eens met de Micro Moniker die ontworpen was door Acorn Computers. Deze redelijk goedkope toestellen lieten jongeren toe om hun programmeerkwaliteiten te verbeteren. Velen noemen dit project als de basis van de boom die de Britse game-industrie vervolgens kende. Britse specialisten hopen dat het nieuwe project eenzelfde effect kan verwezenlijken voor het Internet of Things.

Maak er een game controller van!

Enkele maanden later is het toestelletje dus klaar om verdeeld te worden; vier maanden vroeger dan oorspronkelijk gepland. De Micro Bit bevat twee functionele knoppen en een resem led-lampjes die elk apart kunnen worden ingesteld. Daarenboven bevat het ding een bewegingsdetector en enkele input- en outputkanalen zoals bluetooth en usb.

In het oorspronkelijke design zat een ingebouwde horlogebatterij, maar die werd vervangen door een AA-exemplaar om de veiligheid voor jongere kinderen te verbeteren. Deze verandering zorgt er echter wel voor dat het toestel iets minder draagbaar wordt en bijgevolg niet echt geschikt is voor toepassingen met wearables.

De mogelijkheden op vlak van programmeren omvatten onder meer het besturen van een DVD-speler, gebruik als een metaaldetector en de mogelijkheid om er een video game controller van ta maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business