Nieuws

Wandel over de rode vlakte van Mars

Je hebt geen megalomaan project nodig waarvan je nooit meer terugkeert om over Mars te kunnen lopen. NASA’s Mars Trek schiet achterblijvers te hulp.

260px-Mars_atmosphere

Mars One heeft als doelstelling om tegen 2025 de eerste menselijke nederzetting op te richten op Mars. Dit megalomane, exuberante, en ronduit over-the-top project wist reeds duizenden mensen te bekoren. Zij strijden op dit moment voor een zitje op het ruimtevaarttuig. Ook Elon Musk wil over 10 jaar mensen op Mars kunnen zetten met zijn ruimtevaartorganisatie SpaceX. Helaas is de Mars One-reis een (korte en dodelijke) one-way trip, en lijkt Elon niet van plan een grote bus toeristen mee te nemen.

Voor de achterblijvers heeft NASA nu een toetje bereid: Mars Trek. Een soort Google Earth voor de rode planeet. Langs het huis van Obama lopen konden we al, El Capitan beklimmen vanuit onze zetel is reeds kinderspel en wie wil, kan nu flaneren over de vlaktes van Mars. Geen gedoe met opleidingen, kledij die nog niet half modieus is en geen Neil Armstrong om je voor te zijn.

Rondkijken kan je in 2D, of 3D en bij enkele belangrijke plaatsen krijg je extra informatie te zien; bijvoorbeeld bij de landingsplaats van Curiosity. Wie graag weet hoe groot een bepaalde krater is, krijgt die info te zien in aantal Golden Gate bruggen of met hoeveel schoolbussen je nodig hebt om die krater te overspannen. Wie iets ziet dat hij graag voor altijd kan bijhouden als souvenir aan zijn digitale uitstap, kan een bestand downloaden om die plek te printen in 3D.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business