Nieuws

Apple geeft bèta iOS9 en OS X El Capitan vrij

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis releaset Apple bèta-versies van zijn nieuwe besturingssystemen voor iPhones en Macs.

osx-elcapitan

In de aanloop naar de definitieve release van iOS9 voor iPhones en OS X El Capitan heeft Apple beide besturingssystemen nu vrijgegeven voor een “public bèta”. Voor de eerste keer in zijn geschiedenis staat het zijn gebruikers toe om een OS op hun toestellen te zetten dat technisch gezien nog niet af is. Hiervoor kregen enkel ontwikkelaars toegang tot vroege versies. De definitieve versie mag je verwachten in de herfst.

Geïnteresseerden kunnen hier de bèta-versies downloaden. Let wel op: het is de allereerste keer dat Apple dit doet, wat wil zeggen dat het bedrijf geen ervaring heeft met een brede release van een OS. Bugs kunnen dus ruim aanwezig zijn. Een pre-release downloaden en installeren in sowieso op eigen risico.

Wie wil weten wat het nieuwe OS X bevat, kan hier terecht voor een eerste hands-on voor El Capitan en hier voor een preview van iOS 9. Voor iOS 9 kunnen we niet zeker zeggen of het ook wenselijk is om het al te proberen op oudere toestellen. Normaal zou dit geen probleem mogen zijn aangezien het nieuwe besturingssysteem lichter zal zijn dan iOS8. De grootste eyecatcher bij beide releases is ongetwijfeld dat je eindelijk schermen zal kunnen opsplitsen om programma’s naast elkaar te gebruiken. Een functie waar ook Windows 10 zwaar op zal inzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business