Nieuws

Nieuwe patch dicht alle gaten in Flash

Gebruikers van Flash kunnen terug op hun twee oren slapen, nadat Adobe een finale patch heeft uitgebracht die volgens hen een einde maakt aan de zero-day-kwetsbaarheden.

Dinsdag liet Adobe weten de twee zero-day-kwetsbaarheden in Flash te hebben gedicht. Door deze lekken zijn hackers in staat controle te nemen over je PC, of dit nu Windows, Mac, of Linux is. Het is dus aan te raden je Flash Player zo snel mogelijk up te daten. Gebruikers van Internet Explorer 10 en 11 en Chrome zullen de update automatisch ontvangen.

De twee lekken in Flash werden ontdekt nadat Hacking Team werd gehackt en 400 GB aan data van het bedrijf online werd gezet. In deze bestanden was te lezen hoe het beruchte bedrijf de kwetsbaarheden van Flash misbruikte om toegang te verkrijgen tot PC’s. Aangezien ook de code om de kwetsbaarheden uit te buiten online stond, konden cybercriminelen hiervan misbruik maken.

Adobe stond erg onder druk een patch te creëren en liet eerder al weten deze week nog een oplossing te vinden. Firefox liet dinsdag namelijk weten Flash volledig te blokkeren in afwachting van een oplossing. Ook het hoofd van beveiliging bij Facebook, Alex Stamos, kon niet lachen met de lekken in Flash. “Het wordt tijd voor Adobe om een end-of-life datum aan te kondigen voor Flash,” schreef hij in een Tweet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business