Nieuws

Duik in de geschiedenis op Youtube

Nieuwsagenstschap AP stelt zijn enorme archief aan historisch videomateriaal open voor het publiek en zal in de komende dagen meer dan 550.000 filmpjes uploaden op Youtube.

In de komende dagen en weken zal nieuwsagentschap AP meer dan een miljoen minuten aan historische film opladen naar videowebsite Youtube. Associated Press en partner British Movietone krijgen elk een eigen kanaal om hun uitgebreide videoarchief te delen met de wereld.

De oudste beelden gaan terug tot het begin van de twintigste eeuw. Je kan snuffelen tussen opnames van de uitvaart van de Titanic, de ravage die het bombardement op Pearl Harbor naliet en de crash van de Hindenburg zeppelin, maar ook beelden van het huwelijksgeluk van Marilyn Monroe, een modeshow van Coco Chanel uit 1932 en zelfs kattenvideos in zwart-wit. Uiteindelijk zullen meer dan 550.000 filmpjes beschikbaar gemaakt worden op de kanalen.

AP heeft doorheen zijn 120-jarige bestaan een enorm archief opgebouwd. “Wij zijn nog altijd verwonderd over de immense breedte aan materiaal waartoe we toegang hebben bij AP. De upload naar Yotube betekent dat, voor de eerste keer, het publiek kan genieten van sommige van de oudste en meest opmerkelijk momenten in de geschiedenis,” stelt Alwyn Lindsey, de manager van AP’s archief. Voor haar moeten de videokanalen een visuele encyclopedie worden van een van de meest turbulente eeuwen van de mensheid.

Mensen die de video’s willen verwerken in een eigen film, zullen wel nog steeds een licentie moeten aanvragen bij AP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business