Nieuws

Motorola’s nieuwe line-up: knappe camera en ongeziene batterij

Motorola lanceert drie nieuwe toestellen, en schuwt daarbij de superlatieven niet. Hoewel ze betaalbaar zijn moeten de nieuwe Moto’s de beste camera van het moment bezitten.

MotoXStyleXPlay-970-80

Motorola pakt uit met drie nieuwe toestellen, één voor wie op z’n budget let, en twee andere die meer bij het high-end segment aanleunen. De nieuwe Moto G wordt de benjamin van de groep. Voor een adviesprijs van 199,99 euro krijg je een update van het vorige model. Reken dus op 8 GB aan interne opslagcapaciteit maar ook een verdubbeling van het RAM-geheugen naar 2 GB. Het 5 inch hd-scherm blijft behouden maar daaronder schuilt de nieuwe Snapdragon 410. Verder krijgt de nieuwe Moto G een camera met 13 megapixel, een upgrade van 5 megapixel tegenover de vorige editie.

Speelse Moto X

De Moto X verschijnt dit jaar in twee smaken. De Moto X Play is voorzien van een 5,5 inch Full HD-scherm en een ongeziene batterijcapaciteit van maar liefst 3630 mAh. Daarmee overtreft de Play andere high-end vlaggenschepen zoals de Note 4, die wel een QHD-scherm moet aansturen. Motorola maakt zich sterk dat het toestel 48 uur kan meegaan, en afgaande op de specificaties willen we dat graag geloven.

Onder de motorkap zit een Snapdragon van Qualcomm, al weten we nog niet dewelke. Vermoedelijk gaat het om een SoC uit de 600-reeks. De Play krijgt tot slot een waterafstotend ontwerp waarmee je een half uur tot op één meter diepte in zoet water kan spelen. Stofbestendig zoals de Xperia’s van Sony is dit toestel echter niet. De Play wordt vanaf midden september de jouwe voor 379,99 euro, wat op het eerste zicht een eerlijke prijs lijkt.

Stijlvolle variant

De Moto X Style wordt het ultieme vlaggenschip van Motorola wat misschien verklaart waarom we van dit toestel nog geen adviesprijs hebben. Hij zou ook in september in de rekken moeten liggen. De Style krijgt een schermdiagonaal van 5,7 inch met een extra focus op geluidskwaliteit.

De hexacoreprocessor van Qualcomm heeft een kloksnelheid van 1,8 GHz en de batterij krijgt een capaciteit van 3.000 mAh. Dat is beduidend minder dan waarmee de Play wordt uitgerust. Samen met het grote scherm zal dat de levensduur van de batterij niet spectaculair zijn en dat wil Motorola compenseren met TurboPower. De fabrikant, sinds vorig jaar eigendom van Lenovo, claimt dat die technologie aan 15 minuten voldoende heeft om te laden voor tien uur gebruik.

Flinke camera

Tot slot verdient de camera vermelding. De Style heeft, en we citeren, “een van de beste camera’s die er momenteel op de markte te vinden zijn.” Dat zijn grote woorden die we als een markettingpraatje zullen aanschouwen tot het tegendeel bewezen is. 21 megapixel is een goede start, maar zonder meer informatie over diafragma en beeldsensor durven we ons niet verder uit te spreken.

Optimistische prijsinschatting

Het nieuwe gamma van Motorola ziet er in ieder geval weer veelbelovend uit. Het merk heeft een goede reputatie en kon ons al meermaals bekoren met knappe maar scherp geprijsde toestellen. Hopelijk kiest het dit jaar resoluut opnieuw voor die tactiek. De nieuwe G en de X Play lijken in ieder geval al competitief geprijsd en als we de dollargeruchten mogen geloven kiest Motorola voor de Style niet voor de ‘premium’-aanpak.

Dat deden HTC, Sony en vooral Samsung wel, en dat weerspiegelde zich in pittige prijskaartjes. Motorola zou “200 tot 300 dollar onder de beste telefoons van Samsung en Apple” blijven. Onze hoopvolle gok is dan ook dat het toestel dan tegen de 600 euro zal kosten, tenzij het merk natuurlijk de 1.000-euro versies van de Apple- en Samsung-telefoons als ijkpunt neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business