Nieuws

Microsoft Hololens binnen een jaar beschikbaar

CEO Satya Nadella heeft tijdens een interview met de BBC een lancerings'datum' geplakt op de Hololens. Onder de kerstboom zal je de AR-bril echter nog niet vinden.

“Tijdens het volgende jaar,” dat kondigde Microsft CEO Satya Nadella aan over de release van de Hololens. Nee, je kan het nog niet op voorhand bestellen: het gaat enkel over de ontwikkelaarsversie en al mogelijke zakelijke toepassingen van de AR-bril. Nadella maakte het nieuws bekend in een video-interview met de BBC over Windows 10.

Microsoft Hololens is een Augmented Reality bril. Anders dan bij VR blijf je nog wel je werkelijke omgeving zien door de lens, maar er worden ook digitale pop-ups aan je gezichtsveld toegevoegd. Het bedrijf verraste vriend en vijand aan het begin van 2015 door de onthulling van de Hololens.

Wanneer kunnen consumenten dan hun handen leggen op de AR-bril? CEO Nadella ging er niet specifiek op in, maar stelde wel dat Microsoft een “vijfjarige reis” voorziet voor zijn holografische technologie, van ontwikkelaars tot diverse takken van de maatschappij. Je zal dus enig geduld moeten uitoefenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business