Nieuws

Zara experimenteert met augmented reality in etalages

Modeketen Zara start in april met de uitrol van augmented reality toepassingen in haar winkels en etalages. Het doel van de winkelketen is om meer jongeren naar de winkels te trekken.

De technologische push van Zara focust op augmented reality en maakt het mogelijk om klanten te tonen hoe modellen de voorgestelde kledingstukken dragen en combineren tot een geslaagde outfit. Het is een bron aan informatie die de winkelketen beschikbaar stelt voor consumenten en de winkelervaring verder digitaliseert.

Smartphone

Door je smartphone in de buurt van een sensor te houden in een van de winkels of voor de etalages, krijgen geïnteresseerde consumenten augmented reality beelden te zien van de outfits. Deze worden bovenop de realiteit geprojecteerd dankzij je smartphonecamera. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om een kledingstuk onmiddellijk te kopen via de app.

Online bestellingen

Bovendien werkt Zara ook aan een gelijkaardig systeem waarbij online klanten andere interessante outfits voorgeschoteld krijgen op de pakketten van hun online bestellingen. Met een sensor op de verpakking kan de augmented reality-technologie modellen met andere kledingstukken tonen.

Zara probeert met de uitrol van augmented reality in de winkels een jonger publiek naar de winkellocaties te trekken. Vanaf 18 april is de technologie beschikbaar in 120 winkels wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business