Nieuws

Kim Dotcom gaat concurreren met eigen Mega

Kim Dotcom laat weten een open-source alternatief te willen maken voor het volgens hem onveilige Mega, welke hij zelf heeft gelanceerd in 2013.

Kim-Dotcom-012

De nieuwe cloud-service die Kim Dotcom wilt maken, zal in de voetsporen treden van de file-sharing site Megaupload en de cloud-service Mega. Hiermee gaat hij dus de rechtstreekse concurrentie aan met één van zijn eigen verwezenlijkingen.

Naar eigen zeggen doet hij dit omdat hij de service niet langer vertrouwt. Mega werd namelijk overgenomen door een Chinese investeerder waarvan de aandelen in beslag werden genomen door Nieuw-Zeeland. Hierdoor heeft Nieuw-Zeeland controle over de service, wat volgens Dotcom een risico is voor de privacy van de gebruikers.

“Als een resultaat hiervan en een aantal andere problemen, vertrouw ik Mega niet meer. Volgens mij is jullie data niet langer veilig op Mega,” schreef Dotcom. “Ik zal daarom een concurrent van Mega maken die volledig open-source en non-profit is. Ik wil iedereen een gratis en ongelimiteerde cloud-opslag bieden, welke zal blijven draaien met de hulp van donaties.”

Momenteel is het niet duidelijk hoe serieus de plannen van Dotcom zijn. Het bedrijf zelf ontkent echter alle beschuldigingen van Dotcom en zegt dat hij eenvoudigweg aandacht probeert te trekken door slecht te praten over Mega. Het bedrijf plant alle broncode online te zetten, om gebruikers ervan te verzekeren dat al hun data veilig is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business