Nieuws

Xbox One krijgt Windows 10 update in november

Xbox One gebruikers mogen in november hun Windows 10 update verwachten. Niet zo geduldige leden van Xbox Preview kunnen binnenkort al een testversie uitproberen.
xboxone
Stefano Tinti / Shutterstock.com

Microsoft zet in november zijn volgende stap naar een universeel ecosysteem: gameconsole Xbox One krijgt dan zijn Windows 10 upgrade. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt tijdens een keynote die het leverde op Gamescom in Keulen. Het had al eerder laten weten dat de Xbox One de sprong zou wagen naar Windows 10. Leden van Xbox Preview kunnen in september een testversie downloaden.

Het gaat specifiek om één van de drie besturingssystemen waarop de Xbox draait. De Windows 8 kern in de console zal de upgrade krijgen naar nummer tien via een gewone Xbox One update in de loop van november. Rond diezelfde periode zou ook Microsofts officiële emulator beschikbaar moeten zijn waarmee de gameconsole ook games van voorganger Xbox 360 zal kunnen afspelen.

De omschakeling naar Windows 10 van de Xbox One betekent dat Microsoft weer een nieuwe troef in handen heeft om ontwikkelaars te verleiden applicaties te schrijven voor het nieuwe besturingssysteem. Bovendien heeft het bedrijf zo minder kosten als het op onderhoud en de eigen ontwikkeling van features aankomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business