Nieuws

Intel lanceert Xeon voor laptops met Skylakebasis

Chipreus Intel brengt voor de eerste keer in zijn bedrijfsgeschiedenis een Xeonprocessor uit gebouwd voor laptops. De bedrijfsgerichte CPUs zullen vanaf deze herfst beschikbaar zijn voor de mobiele werker.

 
Intels Xeon processors doen al jaren servers en bedrijfsdesktops draaien, maar als u hun prestaties en veiligheidsfeatures mobiel wilde gebruiken, moest u zich tevreden stellen met het kopen van notebooks bij gespecialiseerde pc-bouwers als Eurocom die de desktop chips in massieve laptops staken.
 
De chipreus heeft nu blijkbaar ingezien dat er vraag is in de ondernemingswereld naar een betere oplossing, want het bedrijf heeft aangekondigd dat het voor de eerste keer Xeon-gebaseerde notebookprocessors zal leveren dit najaar. De Xeon E3-1500M V5 processorreeks zal opgebouwd worden rond de nieuwe Skylake 14 nanometer architectuur en zal vanaf deze herfst beschikbaar zijn voor krachtige laptops.
 
Intel heeft al forse CPUs bedoeld voor laptops in zijn assortiment, zoals de Core i7-4940MX Extreme editie, maar de E3-1500M zal kopers meer bedrijfsvriendelijke features aanbieden samen met zijn topprestaties. Dit omvat zowel ECC-geheugen dat automatisch potentiële datacorruptiefouten kan herstellen, als Intels vPro technologie die verbeterde security en bediening op afstand waarborgt. Werkstations met de mobiele Xeon processors zullen ook gebruik kunnen maken van de Thunderbolt 3 interface technologie, en bovendien belooft het bedrijf dat de laptops met licenties voor design- en contentcreatie software zullen komen.
 
Wat het bedrijf nog niet heeft vrijgegeven, zijn de specs van de E3-1500M V5 processors, hoewel we weten dat de Skylakebasis sneller prestaties en een verbeterde batterij met zich meebrengt. Als u de enegrievretende apps in overweging neemt die zullen gebruikt worden bij deze Xeon chips, dan zal vooral dat laatste cruciaal zijn, ook al hoeft men nu ook geen superman-accu te verwachten van deze CPU. Meer details over de Skylake processors zullen naar alle waarschijnlijkheid onthuld worden op het Intel Developer Forum van 18 tot 20 augustus in San Francisco. Ondertussen gaat het Chinese Lenovo met de primeur van de eerste Xeonlaptops lopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business